Меню

Видача свідоцтва про право власності на житло

Назва послуги: Видача свідоцтва про право власності на житло

Адміністративний збір: Безоплатно Якщо загальна площа квартири (будинку), жилих приміщень у гуртожитку, кімнат у комунальних квартирах, що підлягають приватизації, перевищує площу, яку має право отримати сім’я наймача безоплатно, наймач здійснює доплату. Сума доплати здійснюється на підставі виданих індивідуальних квитанцій.

Строк надання послуги: 30 днів

Результат надання: Видача свідоцтва про право власності. Уразі відмови - лист.

Способи отримання результату: Особисто квартиронаймачем або уповноваженою особою з оригіналом нотаріально посвідченої довіреності (при собі мати паспорт)

Підстави для відмови: Відповідно до пункту 2 Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду»:Не підлягають приватизації: квартири-музеї; квартири (будинки), житлові приміщення у гуртожитках, розташовані на територіях закритих військових поселень, підприємств, установ та організацій, природних та біосферних заповідників, національних парків, ботанічних садів, дендрологічних, зоологічних, регіональних ландшафтних парків, парків-пам’яток садово-паркового мистецтва, історико-культурних заповідників, музеїв-заповідників; квартири (будинки), які перебувають в аварійному стані (в яких неможливо забезпечити безпечне проживання людей); квартири (кімнати, будинки), віднесені в установленому порядку до числа службових, а також квартири (будинки), розташовані в зоні безумовного (обов’язкового) відселення, забруднені внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. А також, якщо: 1. Громадянином не надані необхідні документи у повному обсязі. 2. Громадянин надав недостовірні дані у документах або документи оформлені неналежним чином. 3. Громадянин раніше приймав участь у приватизації та використав свій житловий чек. 4. Відсутня згода членів сім’ї на приватизацію житла.

Порядок оскарження: .

Нормативно-правові акти з питань надання адміністративної послуги: