Меню

Щодо реєстрації місця проживання

04.07.2022
Щодо реєстрації місця проживання

   В умовах дії правового режиму воєнного стану, з метою збереження персональних даних громадян, запобігання їх втраті, знищенню, спотворенню, недопущення випадків несанкціонованого доступу до таких даних, Державною міграційною службою України тимчасово призупинено роботу реєстрів територіальних громад, що ведуться програмними засобами відомчої інформаційної системи ДМС із забезпеченням доступу через офіційний веб-сайт ДМС, а також тимчасово припинено електронну інформаційну взаємодію реєстрів територіальних громад, які ведуться засобами інформаційно-комунікаційних систем органів реєстрації, з відомчою системою ДМС.
Зазначене унеможливлює надання адміністративних послуг з декларування/реєстрації місця проживання (перебування) осіб, зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) осіб.
Для забезпечення гарантованого державою захисту персональних даних осіб, з 29 червня 2022 року доступ до порталу "Реєстр територіальних громад" на офіційному веб-сайті Державної міграційної служби України відновлено органам реєстрації тих областей, в яких жодна територіальна громада не розташована в районі проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).
Наказом Мінреінтеграції від 01.07.2022 № 143 затверджено оновлений перелік територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) станом на 29 червня 2022 року. Зокрема, до цього переліку включено п'ять територіальних громад Чернігівської області. Відтак відновлення роботи в відомчій інформаційній системі "Реєстр територіальних громад" Державної міграційної служби України в Чернігівській області не буде.
Отже, надання адміністративних послуг з декларування/реєстрації місця проживання (перебування) осіб, зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) осіб, зокрема, у ЦНАПі міста Чернігова, наразі неможливо.

Про відновлення надання адміністративних послуг з декларування/реєстрації місця проживання (перебування) осіб, зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) осіб у ЦНАПі міста Чернігова буде повідомлено на Порталі адміністративних послуг міста Чернігова та на наших сторінках в Facebook (https://www.facebook.com/chernigiv.cnap) та Telegram (https://t.me/Chernihiv_ASCenter)