Меню

Пам’ятка для осіб, житло яких ушкоджено/знищено внаслідок військової агресії рф

26.04.2022
Пам’ятка для осіб, житло яких ушкоджено/знищено внаслідок військової агресії рф

УКАЗОМ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 68/2022 ВІД 24.02.2022 РОКУ УТВОРЕНО ЧЕРНІГІВСЬКУ ОБЛАСНУ ВІЙСЬКОВУ АДМІНІСТРАЦІЮ.

Постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 р. № 326 затверджено Порядок визначення шкоди та збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії російської федерації.

Визначення шкоди та обсягу збитків завданих житловому фонду, об’єктам незавершеного будівництва, житловій нерухомості, дачним і садовим будинкам здійснюється відповідно до методики, затвердженої наказом Міністерства розвитку громад та територій України, за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (абзац 9 підпункту 5 пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 р. № 326).

Методика визначення шкоди та обсягу збитків буде розроблена і затверджена Міністерствами до 20 вересня 2022 року.

Відповідальними за напрямом визначення шкоди та збитків завданих житловому фонду, об’єктам незавершеного будівництва, житлової нерухомості, дачних і садових будинків визначено обласні військові адміністрації (абзац 10 підпункту 5 пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 р. № 326).

Обласний штаб відбудови міста Чернігова Чернігівської обласної військової адміністрації зобов’язав:

-        Головне управління Національної поліції у Чернігівській області та Чернігівську обласну прокуратуру  провести фото- та відеофіксацію об’єктів, які підлягають включенню до Єдиного реєстру ушкоджених/зруйнованих об’єктів.

-        Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації та Управління архітектури та містобудування Чернігівської обласної держаної адміністрації створити Єдиний реєстр ушкоджених/зруйнованих об’єктів.

До Чернігівської обласної військової адміністрації можливо звернутися в електронній формі за  посиланням: https://www.cg.gov.ua/index.php?tp=equery.

Дзвінки на урядову «гарячу лінію» 1545 з мережі фіксованого зв’язку
Укртелекому, телефонів мобільних операторів Київстар,
Vodafone Україна,
Лайфселл для заявників
 безкоштовні.