Меню

Новини порталу

Якщо пенсійне посвідчення втрачено, пенсіонер може отримати новий документ, звернувшись до обраного сервісного центру територіального органу Пенсійного фонду України або онлайн – через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (portal.pfu.gov.ua) чи за допомогою мобільного застосунку “Пенсійний фонд”.
При зверненні за призначенням житлової субсидії людина подає заяву, де зазначає набір послуг, на які домогосподарство планує отримувати житлову субсидію.
Пенсійний фонд України приділяє максимум уваги питанням обслуговування громадян. Переважну частину послуг люди можуть отримати дистанційно: через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України або за допомогою мобільного застосунку “Пенсійний фонд”.
“Військові” пенсії призначаються та виплачуються військовослужбовцям після їх звільнення зі служби.
Шановні громадяни! Ми повідомляємо вас про те, що ЦНАП тимчасово припиняє прийом заяв на послугу з оновлення даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів.
Повідомляємо вас, що роботу відділу оформлення біометричних документів відновлено. Ми раді повідомити, що технічні несправності усунено і канал зв’язку знову працює. Відділ оформлення біометричних документів знову приймає заявки та видає паспорти у звичному режимі.
Тимчасове призупинення роботи відділу оформлення біометричних документів через технічні причини Повідомляємо, що за технічних причин тимчасово не функціонує канал зв’язку. Тому, відділ оформлення біометричних документів призупиняє роботу щодо оформлення та видачі паспортів до моменту усунення пошкодження.
З 18 травня набуває чинності закон про мобілізацію, який передбачає обов'язкове оновлення даних військовозобов'язаними громадянами. Для цього існують такі способи:
До Головного управління ДПС у Чернігівській області надходить інформація від суб’єктів підприємницької діяльності про те, що до них телефонують невстановлені особи (зокрема з телефонних номерів: 0988736664, 0686921727), які представляються працівниками Головного управління ДПС у Чернігівській області, та шахрайським шляхом намагаються виманити гроші.
Звертаємо увагу платників податків, що в електронному кабінеті можна отримати Витяг щодо стану розрахунків
Ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та зберігання пального можна отримати у ДПІ за місцем здійснення діяльності
Призупинення одночасного оформлення 10 травня 2024 року завершується дія експериментального проєкту щодо одночасного оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон
Я сезонно (з жовтня по квітень) працюю кочегаром у котельні за мінімальну зарплату. Чи маю я право на призначення субсидії?
Пенсіонерам силових структур, які не працюють та не займаються підприємницькою діяльністю і мають на своєму утриманні непрацездатних членів сім’ї, передбачено надбавку на неповнолітніх утриманців - дітей, які не досягли 18 років. Вона встановлюється в розмірі 50% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
Зміна вартості паспорта громадянина України для виїзду за кордон З 1 квітня 2024 року ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» змінює вартість бланків паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Звертаємо увагу, що громадяни України, які оплатили адміністративні послуги та подали заяви для оформлення документів до 31.03.2024, отримають документи за старою ціною.
З 27.02.2024 у ЦНАП міста Чернігів, за попереднім записом, відновлюється надання наступних адміністративних послуг: - обмін посвідчення водія (без складання іспитів); - видача нового посвідчення водія на право керування транспортними засобами замість втраченого або викраденого; - реєстрація, перереєстрація колісних транспортних засобів усіх категорій з видачею свідоцтва про реєстрацію та номерних знаків (без огляду).
Головне управління ДПС у Чернігівській області вкотре звертає увагу суб’єктів господарювання на необхідність дотримання законодавства під час реалізації підакцизної продукції.
Аналіз якості надання адміністративних послуг через ЦНАП м. Чернігова у 2023 році
З 1 січня 2024 року розпочалася кампанія декларування доходів, одержаних протягом 2023 року. Щорічне декларування доходів громадянами пов’язано з виконанням вимог Податкового кодексу України (далі – Кодекс), згідно з положеннями якого платники податку у відповідних випадках зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, або мають право подати декларацію для отримання податкової знижки.
Нагадаємо, що Центр сертифікації ключів надає безкоштовні послуги органам державної влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності, іншим суб’єктам господарської діяльності та фізичним особам.