Меню

Механізм та процедура зміни підлеглості релігійних громад

19.07.2022
Механізм та процедура зміни підлеглості релігійних громад
   Держава визнає право релігійної громади на її підлеглість у канонічних та організаційних питаннях будь-яким діючим в Україні та за її межами релігійним центрам (управлінням) і вільну зміну цієї підлеглості шляхом внесення відповідних змін до статуту (положення) релігійної громади.  
   Рішення про зміну підлеглості та внесення відповідних змін або доповнень до статуту ухвалюється загальними зборами релігійної громади. Такі загальні збори релігійної громади можуть скликатися її членами. 
   Рішення про зміну підлеглості та внесення відповідних змін або доповнень до статуту ухвалюється не менш як двома третинами від кількості членів релігійної громади, необхідної для визнання повноважними загальних зборів релігійної громади відповідно до статуту (положення) релігійної громади. 
   Рішення про зміну підлеглості та внесення відповідних змін або доповнень до статуту підлягає реєстрації. Зміна підлеглості релігійної громади не впливає на зміст права власності та інших речових прав такої релігійної громади, крім випадку, встановленого статтею 18 цього Закону. 
   Адміністративна послуга з реєстрації статутів, викладених у новій редакції у зв’язку із зміною підлеглості релігійних громад, зареєстрованих у Чернігівській області, надається Департаментом культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної  адміністрації. 
Контакти: 
Телефони: +38(0462) 676 263 (приймальня/факс) 
E-mail:dkult_post@cg.gov.ua 
Офіційний веб-сайт:http://dkult.cg.gov.ua