Меню

Зміни до порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки

24.02.2023

  Доводимо до відома суб’єктів господарювання інформацію щодо способу отримання адміністративних послуг: Видача дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, Реєстрація декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.

  Постановою від 20.12.2022 р. № 1414 внесено зміни до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, затвердженого постановою КМУ від 26.10.2011 р. № 1107.

  Звертаємо вашу увагу, що Центральне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці спільно з Мінекономіки запровадили отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки (далі — дозвіл), реєстрацію декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці в електронному вигляді через Портал електронних сервісів Мінекономіки. Щоб отримати дозвіл, відтепер достатньо заповнити онлайн-заяву, до якої потрібно додати електронний висновок експертизи. Реалізація цієї послуги стала черговим кроком цифровізації Держпраці та робить видачу дозволу простішою і доступнішою для роботодавця, особливо в умовах воєнного стану. Окрім видачі дозволу, онлайн доступні також анулювання, переоформлення та продовження строку дії дозволів, які було отримано в електронній формі.

  Із 01.01.2023 р. всі видані дозволи підписуються виключно електронними цифровими підписами керівників територіальних органів Держпраці та містять QR-коди з посиланням на виданий дозвіл. Суб'єкт господарювання, якому видано дозвіл, зможе з легкістю перевірити достовірність накладеного підпису та отримати актуальну інформацію про виданий дозвіл, лише відсканувавши QR-код.

Детальна інформація розміщена на сайті Державної служби України з питань праці https://dsp.gov.ua.