Меню

Бюджети Чернігівщини у листопаді 2023 року

14.12.2023
Бюджети Чернігівщини у листопаді 2023 року
  Головне управління ДПС у Чернігівській області дякує всім сумлінним платникам за сплату податків, зборів, єдиного внеску та фінансову підтримку держави. Так, у листопаді 2023 року до бюджетів усіх рівнів юридичними та фізичними особами сплачено 1,9 млрд грн податків та зборів. До державного бюджету спрямовано 77,4 відс. надходжень (1,4 млрд грн). У порівнянні з фактом листопада минулого року зросли сплачені суми по податку на додану вартість на 22 відс. (+41 млн грн.), рентних платежах за користування природними ресурсами на 39 відс. (+33 млн грн).
  До місцевих бюджетів усіх рівнів сплачено 424 млн грн податків та зборів (22,6 відс. в загальнообласній сумі). Суттєвий приріст надходжень відбувся по єдиному податку – на 49 відс. (+40 млн грн).
  Крім податків, платники Чернігівщини у листопаді спрямували до державних фондів 997 млн гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
  Завдяки виконанню свого громадянського обов’язку платниками щодо сплати податків, зборів та єдиного внеску держава стабільно отримує кошти для забезпечення Збройних Сил України, бюджетної сфери, соціальних виплат та відновлення інфраструктури.