Меню

Підприємці, які реалізовували алкогольну та тютюнову продукцію неповнолітнім, лишилися ліцензій

05.02.2024

  Головне управління ДПС у Чернігівській області вкотре звертає увагу суб’єктів господарювання на необхідність дотримання законодавства під час реалізації підакцизної продукції. На особливому контролі недопущення фактів продажу алкогольних та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку.   

  За матеріалами про адміністративні правопорушення щодо порушень вимог статті 15 3 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального», отриманими від національної поліції у Чернігівській області, податківцями застосовано до порушників відповідні санкції.   

 Управлінням контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Чернігівській області винесені податкові повідомлення-рішення про застосування фінансових санкцій. Крім того,  у порушників анульовані ліцензії на роздрібну торгівлю тютюновими виробами та алкогольними напоями.

  Нагадуємо, що загалом протягом січня 2024 року отримали штрафи та лишилися ліцензій на право торгівлі 10 підприємців, які продавали алкоголь та тютюн неповнолітнім особам.